torsdag den 31. marts 2011

Landet!

Der var nok en der var sur igår, hva?!!

Gassen er gået af ballonen takket være forrige indlæg,  søde beskeder og god snak.

Når man, som jeg, er i "god kontakt" med sine følelser, så er der altså indimellem noget der skal ud! Kommer det ikke ud, sætter det sig som en stor knude i maven og jeg bliver ikke mig selv igen, før jeg har fået afløb på en eller anden måde! Det er ikke altid lige fedt at have det sådan, men det er nu engang sådan det er. Det har forfulgt mig altid, og har da bestemt givet nogle øretæver undervejs, men omvendt så har jeg også stillet op for nogle, der havde brug for det, selvom det betød knubs til mig selv, så lidt godt er der da ved det. En gang imellem!

Jeg er dog blevet rundere med alderen - i mere end en forstand - siger de, der kender mig fra gammel tid ;-)

onsdag den 30. marts 2011

Mor er ikke sur, mor er rasende!

"Nogen" har trådt en af mine kære over tæerne! Noget så eftertrykkeligt endda!
Og det fordi at "nogen" ikke er sin opgave voksen! Fordi "nogen"er bange og er en lille gemen øgle, der på ingen måde formår at varetage den opgave "nogen" er blevet givet!

Jeg er så rasende på min kæres vegne, at jeg har ligget vågen det meste af natten! Har ondt i maven og har så meget lyst til at fortælle "nogen", hvor skabet skal stå! Ingen - og jeg mener INGEN - skal pisse på nogle af mine uden, at det går upåtalt hen! Men jeg må nok lade fornuften sejre og indse, at lige netop her, nytter det ikke noget at stille op for min kære, for "nogen" er simplethen ikke i stand til at tage imod og forstå!

Jeg VIL IKKE have min dag og de kommende dage ødelagt af det latterlige reptil, så jeg er nødt til at forsøge at parkere mine vrede et sted - og det bliver så her!


P.S. Og så er jeg forresten også pissesur over, at det billede jeg fik taget på Balle Kirkevej igår, helt sikkert ikke er i en kvalitet der står mål med prisen!

søndag den 27. marts 2011

Dagens menu




Man kan da umuligt sige nej, når man får så fint et menuforslag!

- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag den 24. marts 2011

Linedanser

Tusind tak for jeres tanker og kommentarer i det forrige indlæg!


Dansen på linen mellem at se sit barn som et "projekt barn" og et "almindeligt barn" er en evig balancegang, som vi tydeligvis er mange der deler, og dermed også har mulighed for at hjælpe hinanden med!

Jeres kloge ord har hjulpet mig - TAK!

tirsdag den 22. marts 2011

Tantes (meget rodede) tanker!

Tak for kommentarer og forståelse for mine tanker i sidste indlæg.

Jeg havde selvfølgelig håbet på, at der var en eller flere der kunne komme med de vise ord, der kunne overbevise mig, men sådan gik det ikke. Måske fordi de ikke findes...?
I hvert fald ikke, når man som de fleste af os, har indrettet os, så vi har brug for halvanden indtægt. Der skal jo også være råd til nye støvler til mor! :o!!

Jeg har i længere tid gået og rodet lidt med nogle tanker, som jeg vil prøve, om jeg kan formulere her, med fare for at det bliver rodet!

Det er et livsvigtigt livsvilkår, at mine børn er adopteret.
Jeg hverken kan eller vil sidde det overhørigt, men skal jeg være helt ærlig, så  jeg er nogle gange ved at kaste op over, hele tiden at skulle overveje om tingene er adoptionsrelateret. Et af mine børn er bange for mørke, et har svært ved at sove, et slår og smider med ting. Er det a-relateret eller almindeligt? Og hvad så når de har hård mave?  Ikke kan lide høje lyde eller sand mellem tæerne?

Malthe er lige nu mere reserveret over for fremmede (og kendte) end han plejer at være. Gemmer sig bag mig og vil gerne sidde mere på arm. Sikkert fordi han nu er blevet afleveret i dagplejen et par gange. Har fundet ud af, at vi faktisk kan finde på at gå.

Men er det også fordi han har været udsat for ekstra skift? Eller ville han også have reageret sådan, hvis han var hjemmelavet. Og er det så godt eller skidt, at han viser den reaktion netop nu, hvor der ingen vej er tilbage? Eller er det fordi han bare tilfældigvis er der i sin tilknytning/udvikling?

De mest "adoptionslanghårede" vil uden tvivl lægge dette, og de andre udfordringer vores børn mødes med/viser, ind under adoptionen, og det kan jeg da også selv have en tendens til.
På den anden side, så finder jeg det som sagt også kvalmende at skulle analysere alt ud fra den vinkel. De er jo for pokker også bare børn!

Og det er sgu lidt synd, hvis de altid skal ses ud fra en biodynamsik-tilknytningsrelateret-freudiansk-relativitets-teori!

Ved ikke om disse tanker giver mening for så mange andre end mig, eller om det er lykkes at formulere dem, så lidt at det kan forståes. Men nu er de sluppet...

fredag den 18. marts 2011

Tiden vendte...

... og gik igen den rigtige vej, da først Malthe og mor var blevet genforenet!

Det gik fint mens jeg var væk fra dagplejen idag, men jeg skulle selvfølgelig straffes, da jeg kom tilbage. Ingen grund til at kigge på mig eller vise mig synderlig interesse. Det tog heldigvis ikke mange minutter, så ville han gerne snakke med mig igen. Og har også haft det fint resten af dagen.

MEN:
Fortæl mig lige, at jeg gør det rigtige ved at aflevere ham i dagpleje.
Fortæl mig, at det er bedre for ham, fremfor at gå herhjemme indtil børnehavealderen.
Fortæl mig, at han ikke bliver rystet i sin grundvold.
Fortæl mig, at den lille ubalance jeg fornemmer hos ham, ikke varer ved og sætter ham for langt tilbage.
Fortæl mig, at det er godt for ham at være blandt andre børn og kæmpe om opmærksomheden.
Fortæl mig, at det er okay at han skal knytte bånd til endnu en ny voksen.
Fortæl mig, at det er naturligt at adskille et barn fra sin mor i mange timer hver dag.

Jeg er ikke overbevist... Slet ikke!

Tiden går baglæns

Så er jeg for første gang gået fra dagplejen uden Malthe.
Sidder nu i bilen på en parkeringsplads 150 meter derfra og venter på, at der er gået 20 minutter.
Går tiden ikke baglæns idag???



- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag den 16. marts 2011

Anbefaling

Jeg har en (alt for) lang liste med favoritblogs, jeg helst skal besøge hver dag.

Marens blog er en af dem. Forleden tegnede og skrev hun dette helt fantastiske indlæg, om at være alene hjemme med 3 børn. Kig ind - det er topunderholdning!

mandag den 14. marts 2011

Lykken er...

... en forlænget barsel.

Idag skulle jeg være startet på arbejde igen efter barsel.

Men da sneen begyndte at vælte ned allerede i starten af november, fik jeg så ondt i maven over, at der måske ville være sne helt indtil jeg atter skulle på job, og så traf jeg beslutningen om at forlænge frem til påske.

I guder hvor er jeg glad for den beslutning! Nu har vi god tid til at vænne os til dagplejen og hverdagen. Ja, jeg skriver VI, for det er sgu noget af en kamel at sluge, at skulle aflevere sit barn i en andens varetægt - og derfor er jeg heller ikke gået fra lille M endnu ;-) Jeg ved godt jeg lyder som en pylret førstegangsmor (sorry ;-) ), men jeg synes sgu ikke det bliver nemmere at aflevere sine børn med alderen. Min forståes! ;-)

Det har også vist sig, at være godt for Malthe at få lidt længere tid herhjemme. Han er glad for andre børn (selvom næverne stadig er lidt løse!) og tager også dagplejeren mere og mere ind, men hvor er han træt efter halvanden time derovre. Sover mere end han plejer og har også lidt mere behov for at putte. Han skal sagtens klare dagplejen, men hvor føles det godt at kunne give ham den nødvendige tid.

Summasumarum: Det er den bedste beslutning jeg har truffet længe. For både M&M!

(Dårlig kvalitet, men motivet er da sødt!)

(JA! Han har været på McD!!)

torsdag den 10. marts 2011

På henterejse

I disse dage rejser flere familier ud i verden efter deres poder. Familier som jeg har fulgt på sidelinjen, og som alle har været igennem lange og seje venteforløb.

I Kina, Sydafrika og Bolivia bliver nye familier skabt, der knyttes bånd og nogen bliver hinandens forevigt!
Det er stort at være med på sidelinjen og sender i den grad tankerne og følelserne tilbage til vores henterejser. Det er større end stort.

Jeg glæder mig usigeligt på familiernes vegne og nyder det daglige rejsetrip!

onsdag den 9. marts 2011

"Overskudsmor"

Kom for en gangs skyld ud af fjerene i ordentlig tid i morges - tvunget af den omstændighed at Henrik kørte på arbejde og Malthe ikke ville sove mere. Tænkte derfor at dagen skulle skydes godt i gang med en overskudsmor, der for første gang i måneder fulgte sine store børn de 500 m til skolen. Nu har vejret jo også vist sig fra sin pæne side de sidste dage, så jeg - der hader vejret med mindre solen skinner og det ikke blæser ret meget -  kunne ikke rigtig bruge den undskyldning længere.

Det lykkedes både at komme i bad og i tøjet i okay tid, selvom jeg fik både svedskjolder i undertrøjen og mascara i øjnene, inden jeg var færdig. Sgu hårdt sådan pludselig at have en "deadline". Fik Malthe i tøjet og spændt fast i barnevognen, mens de store blev sendt ud for at få overtøj. Altsammen flot, synes jeg selv. Men så gik det ellers ned af bakke.

Pludselig røg de store i totterne på hinanden over noget creme Andrea smurte på sin mave. Storebror havde pludselig et u-udsætteligt behov for at læse varedeklarationen på samme creme og så lå de der i en lettere infight! I stedet for at være den rolige overskudsagtige mor (hun var forsvundet med svedskjolderne og mascaraen i øjnene), rev jeg hovedet af dem begge og fik fortalt dem for fanden købte sit morgenbrød. Flot mor!

Endelig kom vi ud af døren. Forsøgte atter at finde overskudsmor frem - var sgu lidt flov over overreaktionen - og talte nærmest i falset om forår der var på vej, om dages besøg hos dagplejen m.m. da himlen pludselig åbnede sig! Vandet stod ned over os og overskudsmor-der-der-ikke-kan-lide-vejret måtte virkelig trække luft ind, for at holde den gode stemning. På vej gennem skoven af ungernes smutvej - "vi er jo sent på den mor" - kørte barnevognen let og elegant igennem en halvdød hundelort, og så var det lige før overskudsmors indre kedel eksploderede. Breathe in - breathe out, breathe in - breathe out, gik det i rask tempo i regnen, stadig talende i happy falset, så ingen opdagede at svedskjolderne nu snart var på vej ud gennem jakken. (Måske det også skyldes for dårlig form til at ræse op af bakkerne med børn og barnevogn).

Fremme ved skolen blev der taget lykkelig afsked, ingen nag nogen steder.

Breathe in - breathe out ude i vejret, gik Malthe og jeg videre mod dagplejen, hvor vi skulle tilbringe de næste par timer. Pludselig blev jeg overmandet af et let svimmelhedsanfald, som mindede mig om, at jeg havde glemt at spise morgenmad. Ikke ideelt ved de, der kender mig! Pusletaken frem, røven i vejret - så fik den også lidt regn - og der i bunden af tasken lå en indtørret abrikos og en blød riskiks, som blev indtaget i al hast, mens jeg oksede videre med vognen.

Endelig fremme ved dagplejen, våd, svedig og stadig sulten. Tog overtøjet af og opdagede en stor bananplet på de sorte bukser. Nåh, hvad fanden....skulle jo alligevel nulre rundt blandt børn, hund og kat.... Kastede mig ind på gulvet og overlod alt ansvar til dagplejemoren, mens jeg forsøgte at komme mig... Efter en tid vendte overskudsmor tilbage og deltog i legen. Midt på formiddagen listede vi hjem til ro og cola.



P.S.
Det gode ved dagens udflugt er, at jeg ikke blev overfaldet og voldtaget i tunnelen under Viborgvej!

tirsdag den 8. marts 2011

Mæh....

Vi kigger på får på vej hjem fra mødregruppe. M er vældig fascineret og bræger løs. Da han bliver sat ind i bilen, finder følgende samtale sted:

Malthe: Mæh, mæh...

Mor: Ja, der er et får. Det siger mæh.

Malthe: Mæh...

Mor: Ja, det er et får.

Malthe: Far

Mor: Får, ja.

Malthe: Mor!

Får - far. Får - mor. Potato - potato. :-))

mandag den 7. marts 2011

Ambivalens

Så så man lige en mor sidde og småflæbe i dagplejen, fordi det bare er så sørgeligt ikke at skulle gå hjemme ved sin lille fis mere.

Heldigvis har vi fået verdens sødeste dagplejer der forstår, at M selvfølgelig skal have lov til at holde fridage samme med sin mor, selvom han er under indkøring. Og selvfølgelig skal mor have lov at være der, alt det hun vil. Og selvfølgelig skal vi bare have korte dage. For som hun siger, når bare mor har det godt - så skal barnet også nok få det godt!!

Men det er en ambivalent situation at stå i, for på den ene side vil vi gerne have dagplejen kørt godt ind, inden barselen er forbi. På den anden side, vil jeg også gerne nyde tiden herhjemme med Malthe-musen, inden det der job, som i en tid har syntes så skræmmende, begynder.

Idag var jeg forbi skolen, for at afklare et par ting, og for første gang i meget lang tid, føltes det faktisk ret okay at være der.

Mon ikke det går alt sammen...?

lørdag den 5. marts 2011

WTF!!

Hørte en reklame i radioen igår  for  dette bureau


Det kan godt være jeg er en bundnaiv bondetøs fra yderste kartoffelrække, men der kan da ikke være basis for et bureau, der arrangerer utroskab!!! 

Hvis man endelig skal knalde udenom, må man sgu da i det mindste selv gøre det opsøgende arbejde og ikke få det hele serveret på et sølvfad! Ellers kan jeg da slet ikke have respekt for dem der gør det! (Det kan jeg nu nok ikke alligeve med mindre det er noget man har aftalt med sin partnerl!! ;-) )

onsdag den 2. marts 2011

Fastelavn er mit navn....

Mangler du inspiration til et fastelavnskostume? Se se lige dette - du bliver garanteret den eneste i det outfit!!


Grænseoverskridende? JA! Men hold kæft hvor er det sjovt!!

tirsdag den 1. marts 2011

1. dag med kliken

Det gik fint i dagplejen idag.

Vi har været på besøg en enkelt gang før, og da piskede M rundt som en skoldet skid i en æske - præcis som han gjorde, den første tid vi havde ham.

Idag var han anderledes rolig, iagttagende og reserveret. Så de 2 andre børn an, men tøede forholdsvis hurtigt op over for dem. Dagplejeren var han mere reserveret over for - heldigvis. Efter en times tid begyndte han at dele krammere ud til de 2 små piger, for derefter at skubbe og lappe lidt til dem! Et tydelig tegn på, at nu var det ved at være nok og så listede vi hjem igen.

Hjemme har han været sød, fræk og fornøjelig som altid. Sov 3 timer til middag, så lidt har besøget da tæret på ham ;-)

Vi skal afsted igen på fredag, og så tager vi nok 3 dage i næste uge. Det skal nok gå. Malthe-my-man er en robust dreng :-)