mandag den 28. februar 2011

Indre kaos

Idag er den sidste dag inden Malthe starter indkøring i dagplejen, og dermed også den sidste dag på 110% fuld tid i vores barselsbobbel. Der er heldigvis et par måneder til jobstart, men den kan jo hurigt gå.

Jeg startede dagen med at tude, da jeg havde sendt de store i skole. Kunne slet ikke få hold på det, måtte ringe til både gemalen og min søster, for at få lidt luft. (M. var pacificeret med Postmand Per på mac'en) Jeg har nydt denne barsel mere end nogensinde før. Nydt tiden, roen, nærværet. Nydt at knytte stærke bånd til vores 3. vidunder, der er skønnere end skøn.

Alt godt har en ende, men noget andet godt kommer til. Sådan er det og sådan bliver det sikkert også, men jeg har det virkelig svært ved tanken om at skulle på arbejde igen. Da jeg gik fra den 1. juni, trængte jeg i den grad til at komme væk fra skoleverdenen. Så meget, at jeg ikke følte mig overbevist om, at jeg ville komme tilbage. Sådan har jeg haft den langt hen i min barsel, men har besluttet at selvfølgelig skal jeg tilbage. Om ikke andet, så for at prøve lærergerningen af i et par år, uden at have ventestressen siddende i kroppen. Med den var det jo umuligt at tænke klart.

Oveni vemodet over at en dejlig periode lakker mod enden, kommer også tankerne om, hvad der skal ske på lang sigt. Både privat og jobmæssigt. Skal jeg virkelig arbejde i 30 år uden pauser? Og skal det være som lærer?  Kommer der nogensinde en mulighed for denne ro igen?

Da jeg blev lærer for snart 15 år siden, lovede jeg mig selv, at det skulle være for 10 år, så skulle der ske noget andet. Men tiden gik og jeg havde ikke modet til at prøve nye udfordringer, mens jeg ventede børn. Og det har jeg nok heller ikke nu... Der er ingen tvivl om, at så længe jeg er lærer, skal det være på den skole hvor jeg er nu. Der har jeg det godt!

Jeg er 40 år nu og på en aller anden måde, sætter det gang i nogle tanker om, at der skal prøves noget forskelligt af her i livet. Nuvel - jeg har masser af år at give af, men hvad er det jeg vil? Og kan? Og tør jeg?

Jeg er virkelig rundtosset i disse dage, og skal øve mig i ikke kun at se hullerne i osten. Man skaber selv sit liv, så det er mit eget ansvar at gøre noget ved tingene. Det gør jeg også.... Engang... Måske....

Tror I der er en...



der hygger sig på kusinens værelse??


torsdag den 24. februar 2011

Hvad er det?


To stykker tørret æble pillet ud af Malthes næse, godt hjulpet af snot som glidecreme!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag den 23. februar 2011

Et godt tilbud



Måske ma skulle tage imod tilbuddet om at få en blog, der ser okay eller måske endda herregodt ud?? ;-)) (Han er sgu da en sød og driftig ung mand!)

tirsdag den 22. februar 2011

Malthe i bolledejen

Mor rører bolledej. Malthe sidder på bordet og kigger på. På sædvanlig "Malthesk" bliver han opmærksom på noget ude på gaden og på et splitsekund, står han nu på bordet og fortæller mig hvad der sker udenfor.

Sødt synes moren og tænker, at der står han fint, jeg er jo lige bagved.

Skynder mig at røre dejen færdig, da det pludselig siger "blop" og et stk Malthe har taget et skridt tilbage og er faldet ned i vasken, hvorfra han vælter videre over i dejen med begge arme. Dejen tog ikke skade heller ikke Malthe. Den ring, han havde i hånden da han faldt, er også fundet igen. ;)

P. S. Nå ja, så har han forresten også væltet en gulvspand med vand, da rengøringen var her idag. Hun kunne da også have stillet den et andet sted ;))

- Posted using BlogPress from my iPhone

mandag den 21. februar 2011

Jorden rundt???

Jeg tror, jeg har en fin fornemmelse af, hvem der læser med her. En del har meldt sig som faste læsere og kigger jævnligt ind, andre er søde til at smide en kommentar indimellem - dejligt!

Jeg har dog, til min store overraskelse, i den seneste tid haft besøg fra flere forskellige steder i verden. Gætter på det er danskere på ferie, men hvis det ikke er tilfældet, skal I da lige have en særlig hilsen her:

Hallo til Norge!

Hejsan til Sverige!

Guten tag til Tyskland!

Hello til USA!

Merhaba til Tyrkiet!

Aluu til Grønland!

(Det har desværre ikke været muligt at finde en egnet oversættelse til alle københavnerne ;-)) )

søndag den 20. februar 2011

Rapport

Når man adopterer fra Colombia, skal der i de første par år efter hjemtagelsen sendes 6 rapporter til ICBF Colombia, hvori man beskriver hvordan det går med barnet. Rapporten laves af sagsbehandleren fra Statsforvaltningen, som kommer på besøg hos os til en snak om Malthe.

Vi nyder disse samtaler, da Karen er en kompetent person, og som sidegevinst får vi et kopi af rapporten, som så godt beskriver status pt, og som er god at have at kigge tilbage på for os - og engang også Malthe. (Vi er ikke så strukturede at vi laver Life Book!)

Sammen med rapporten sendes et antal billeder. Vi har denne gang valgt at medsende disse billeder fra de sidste 4 måneder (nogle af dem har været vist på bloggen tidligere). Går de ikke an?








torsdag den 17. februar 2011

Nu tager jeg i sommerhus med min soulmate og vores søde familier. Når vi kommer hjem er vinterferien forbi og dermed også vinteren. BASTA!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Afsløret!




- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag den 16. februar 2011

"Sikken fest...

...vi har haft nu i nat,  åh-ja-åh-ja-åh.... Klokken var tre, da huset end'li' fik fre'....Og vi sang åh-ja-åh-ja-åh..."


Det er ikke altid de store mængder af væskeindtag, der skaber en fest. I nat var det mængden af væske, der IKKE måtte indtages der skabte festen. Nogen besluttede at mængden af den hvide væske skulle indskrænkes, da den efterhånden var nået op på 3-400 ml pr nat og så blev der kaldt til fest. Af den højlydte slags! De klare væsker var ikke interessante, og så måtte man jo synge højt.

Som en del af festunderholdningen, blev der lukket op for Ramasjangs nat-tv (Jeg elsker det show. Genialt fundet på!) i håbet om, at det ville nedsætte støjniveauet, så naboerne ikke ringede til politiet. De gik også fint. I 3 minutter.

Alle var meget standhaftige og holdt ud i godt halvanden time, men tilsidst røg hele banden i hegnet og så var der ro til 7:30. Der er heldigvis ikke været tømmermænd idag, kun lidt træthed, der blev klaret med en god lang middagssøvn til de af festdeltagerne, der ikke var på arbejde ;-)

mandag den 14. februar 2011

Heksen Tandløse Tulle #2

Så røg den anden tand. De nye kigger allerede ud.



- Posted using BlogPress from my iPhone

MILLEPOT

Så er der nye varer hos MILLEPOT. Flere varer følger de kommende dage. Kig ind!

søndag den 13. februar 2011

Med en vis vemod...

Jeg er ved at rydde op og sælge ud af ting og tøj, vi ikke længere bruger.

De fleste ting, har jeg ingen problemer med at skille mig af med, mens andre bliver gemt i skabet længere end nødvendigt. Det er særligt noget af Malthes tøj, som jeg ikke kan sende videre. Der er simpelthen for meget i historie i nogle af tingene endnu. Det er jo egentlig tåbeligt, det er jo bare et stykke tekstil, men ikke desto mindre så giver min mave mig meget klar besked, når jeg står med det i hånden. Kan det sendes videre eller skal det blive lidt endnu.

En af de ting, der har ligget et stykke tid på hylden, er den bæresele vi brugte til Malthe på henterejsen. Jeg har altid ELSKET at gå med mine børn i bæresele, men må også erkende, at den ikke er blevet brugt siden vi kom til Danmark. Alle 3 gange vi har ventet, har "bæresele-seancen" været en stor del af drømmerierne og forventningsglæden.

Nu har jeg imidlertid taget mig sammen og har solgt selen, der har båret Malthe. Springet er taget, fordi det var et LÆNGEventet barns mor, der "kaldte" på selen. En mor, der har lidt som jeg selv har lidt i ventetiden. En mor, der tænker så gode tanker om det at bære sit barn i selen, at jeg ved den vil vække glæde, hvor den kommer frem. Så selvom det er med vemod, glæder jeg mig til at poste den en af de næste dage!


Her er selen vist under en flugt fra en struds!!

P.S. Hold i øvrigt øje med MILLEPOT, hvor der i løbet af de næste dage vil komme nye gode sager til gode penge.

God weekend

Hjemme igen med fedtet garn (tusind tak for alle jeres søde kommentarer) efter en dejlig weekend i godt selskab.
6 voksne, 8 børn, alt for meget kage, boblebad, gåture, Gajol, rødvin, Klovn the Movie, gryderet, avislæsning, middagssøvn, nattesøvn!, hygge, varm leverpostej, "kvik åått"(Q8), grin, søstjerner, spil og DR2 tema om vaginaer!  Vi har været vidt omkring!

Den kommende uge byder på vinterferie for mig og børnene. Vi skal være hjemme, mens farmand knokler og forhåbentlig kan holde fri fredag, så vi kan tage et smut til Klitmøller til mere godt selskab. Da vi var der sammen sidste år stod den på jordskælv, flere meter sne og et besøg på sygehuset i Ålborg. Mindre kan godt gøre det i år!

torsdag den 10. februar 2011

Fedt garn...

Det kan godt være jeg ikke ligner Helena Christensen, men det er eddermugme et fedt garn!!!




- Posted using BlogPress from my iPhone
(Hvor er det egentlig latterligt sådan endnu engang at flashe billeder af sig selv!!! ;-) )

Hvordan mon det ender...?




- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag den 9. februar 2011

Separeret!

Henrik og jeg har valgt at separere os.

Altså ikke i juridsk forstand, men vi sover ikke længere sammen. I hvert fald ikke hele natten. Når Malthe får sin "halvvågne" periode i løbet af natten, forlader jeg soveværelset. Hvis jeg ligger der, sover jeg ikke og Malthe falder heller ikke så hurtigt i søvn igen, fordi han synes vi skal hygge. Henrik derimod sover fint, selvom lille M kun småblunder. Så i nat har jeg sovet i 4 s.a.m.m.e.n.h.æ.n.g.e.n.d.e timer på divanen i stuen!!

Er I klar over hvor længe det er???  FIRE TIMER uden afbrydelse! Det føles som 7! Så mangler der kun et par stykker. Nice :-))

mandag den 7. februar 2011

God nat? Not!

  • kl 19:00 - barn 1 puttes.
  • kl 19:30 - barn 2 får godnathistorie og puttes ved til søvnen indfinder sig.
  • kl 20:00 - barn 3 puttes.
  • kl 20:30 - barn 1 græder. Trøstes og puttes.
  • kl 21:55 - barn 1 græder. Trøstes og puttes.
  • kl 22:50 - forældre går i seng. Mødes at barn 2 på trappen. De klør og barnet hjælpes af med kløen.
  • kl 23:10 - barn 2 trænger til at putte ved mor, der må slukke  lyset og lægge bogen væk.
  • kl 23:30 - barn 2 puttes ned på madrassen ved siden af mor, så mor kan ligge udstrakt.
  • kl 01:18 - barn 1 vågner, kræver mælk og vil putte ved mor og far.
  • kl 02:15 - barn 1 har stadig ikke fundet den dybe søvn og der forsøges med lidt mere mælk.
  • kl 03:08 - barn 1 er nu helt rolig
  • kl 03:40 - barn 2 vil gerne putte ved mor igen, men overtales til at blive på madrassen mod at der holdes i hånd.
  • kl 03:45 - barn 1 vil have mere mælk, men må nu nøjes med sutten.
  • kl 03:50 - alle børn sover!
  • kl 05:10 - mor vågner badet i sved, vådt nattøj, vådt sengetøj... orker ikke at gøre noget ved det.
  • kl 05:45 - vækkeuret ringer første gang.
  • kl 06:00 - manden sparkes ud af sengen.
  • kl 06:45 - barn 3 står stille op og lister ned til sin far
  • kl 07:09 - mor står udmattet op.
  • kl 07:20 - barn 2 vækkes
  • kl 07:30 - barn 1 står op.


Det var den nat. Alle har været søde hele dagen. Også mor. Men er der noget at sige til, at man trænger til en middagssøvn??

Tidsfordriv

Når der ikke er nogen, der gider lege, må jeg jo klare det selv...








- Posted using BlogPress from my iPhone

søndag den 6. februar 2011

Memorylane

Da jeg skulle finde et billede af Victor-hunden til nedenstående indlæg, måtte jeg til min undren konstatere, at vi næsten ingen digitale billeder har af ham.

Til gengæld faldt jeg (selvfølgelig) over en lang række superskønne billeder af børnene. Disse er fra 2006, hvor Frederik er 4 1/2 og Andrea 2 år.







Jeg har mange flere, som jeg bare bliver nødt til at vise frem, skal bare lige have flyttet dem fra Henriks pc over på min.

Gnask, blob, vov og gok!

Mine 2 store børn fabler om kæledyr.

Alt fra fedthalemus, fisk, marsvin, egern, bomuldshund ja sågar høns, drømmer de om. Ikke det hele på en gang, men fantasien er stor i forsøget på at overbevise mig.

Ved ikke om de prøver det samme på deres far eller om de kaster sig over mig, fordi de ved, at det er der der skal arbejdes mest, når det angår dyr. I hvert fald er det sådan, at så snart vi sætter os ind i min bil eller når vi går tur, så går de i gang - måske fordi de ved jeg ikke kan stikke af derfra og er nødt til at høre på dem ;-))

Jeg er på ingen måde dyreelsker - kan kun lide hunde. Tanken om et lille rottelignende væsen giver mig myrekryb, alt med fjer skræmmer mig, fisk lugter og kan ikke kæles med, katte er jeg allergisk overfor og hund har vi ikke tid til. Frederik siger godt nok, at han gerne vil gå tur med den - hvis bare vi vil gå med når det er mørkt udenfor. Ja tak - så ved vi jo godt hvem der hænger på den! Han mener også, at det ville være en fantastisk investering at få en hund, for så kunne den få hvalpe - 10 stk -  hvoraf vi så kunne sælge de 9 for 5000 kr stykket!

Argumenterne fra børnene er mange og gode, men jeg VIL ikke have dyr ind i huset igen. Victorhunden var skøn og særlig, men det var en anden tid og der var mere af den.  Mod forventning er jeg vd at løbe tør for argumenter, så hvis du sidder med guldkorn på den anden side af skærmen, tager jeg imod med kyshånd!

Victor-hunden

fredag den 4. februar 2011

Forårslækker for en "god hund"

Når nu man er kommet ind i sin barselsdagpenge-periode, er der ikke lige rum i budgettet til en ny forårgarderobe, selvom det er fristende og tiltrængt.

Derfor var glæden stor, da jeg idag faldt over dette lækre tørklæde i skønne, skønne farver. Det bor allerede på mig og kommer nok ikke derfra igen på denne side af jul:


Jeg siger ikke hvor det er købt, skulle jo gerne blive ved med at være den lækreste af os to ;-)))

torsdag den 3. februar 2011

Midnight blues

Klokken er lidt i midnat og jeg kan ikke sove.

Er pludselig blevet overmandet af bekymringer om det der snart skal ske. Om 3 mdr starter jeg igen på job. Om bare en måned starter indkøringen i dagplejen... Vi har fået den sødeste dagplejemor, der uden tvivl vil have forståelse for de problematikker der er med et adopteret barn, når bare jeg sætter hende ind i dem.

Men det ændrer ikke ved min angst for, om det er for tidligt, om Malthe er klar eller om han vil være angst når jeg går, for slet ikke at tale om hvordan han vil have det med at sove der. Vil han tro mig, når jeg siger, at jeg kommer igen??

 Hattedamen fra Statsforvaltningen siger,at det går godt, at vi er rigtig godt på vej og at han virker som en robust lille dreng. Men for filan - det er mors lille elskede Malthe, der endnu engang skal have rykket rundt i sin hverdag.... Den tid vi har nu, kommer aldrig tilbage... Hvornår skal jeg igen have en jobpause med tid til ro og nærvær...

- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag den 2. februar 2011

Heksen Tandløse Tulle


Endelig røg der en tand i overmunden! 
Jeg har aldrig på noget andet barn, set en gumme vokse så meget på så kort tid. Fra at have tænder der sad meget tæt, er de gennem de sidste måneder blevet spredt ud i munden, så Andrea i den grad har ændret udtryk. Gummen er ved at eksplodere at nye tænder, der vil frem, men mælketænderne holder godt ud. Nu røg der der endelig en af de øverste og den næste er snart på vej. 
Bemærk hvordan den løse tand sidder nærmest midt i munden - hun har altså kun tabt 1 tand!!

tirsdag den 1. februar 2011

Forår på bloggen

Det er måske lidt tidligt -  i  hvert fald i forhold til kalenderen - men jeg ønsker mig forår NU og har derfor shinet bloggen lidt op med nye heftige farver :-)



Billedet er lånt her hvor der er en lille opskrift på gør-det-selv forår.