torsdag den 4. november 2010

Hvidhval

En hvidhval er mellemstor og tætbygget. Den har et meget bevægeligt hoved og læber der  kan fremkalde meget varierede lyde. Den er kendetegnet ved ikke at have nogen rygfinne, men derimod en vulst  (lille pukkel) på ryggen.

Hvidhvalen er et meget socialt dyr. Hannerne er ofte samlet i store flokke, mens hunnerne normalt samler sig i mindre flokke med deres unger.

Normalt lever hvidhvalen i de arktiske områder og ved Grønlands østkyst, men i den kommende tid vil den rent undtagelsesvis kunne ses under varmere himmelstrøg. En flok på 4 er udsendt til et område på Spaniens østkyst, hvorfra de skal udforske området. Flokken udmærker sig ved at deres unger har en særlig glød, der afviger en del fra de voksne hvalers.

Der kan forventes enkelte rapporter fra området og muligvis også billeddokumentation for hvorledes hvidhvalerne arter sig under sydligere himmelstrøg.






et mellemstor hval med meget bevægeligt hoved. Læberne kan formes på forskellig vis for at frembringe et righoldigt lydrepertoire. Der er ikke nogen rygfinne, men istedet en vulst midt på ryggen. Lufferne er ligeledes bevægelige og forkanten er tit opadbøjet
Voksne dyr er mellem 3 og 5 m lange og vejer mellem 400-1500 kg. Nyfødte er 1.5 –1.6 m lange med en vægt på ca. 80 kgTætbygget mellemstor hval med meget bevægeligt hoved. Læberne kan formes på forskellig vis for at frembringe et righoldigt lydrepertoire. Der er ikke nogen rygfinne, men istedet en vulst midt på ryggen. Lufferne er ligeledes bevægelige og forkanten er tit opadbøjet
Voksne dyr er mellem 3 og 5 m lange og vejer mellem 400-1500 kg. Nyfødte er 1.5 –1.6 m lange med en vægt på ca. 80 kg.

6 kommentarer:

  1. Wwaaauuu Heidi - der sad jeg og identifiserede mig... og skrald grinede slutteligt ;-) :-)
    RIGTIG GOD ferie med folkene her oppefra

    Kh. Hanne N

    SvarSlet
  2. LOOOOOOOOOL!
    God tur! :-)

    Karen

    SvarSlet
  3. Ja, lidt misundelig er man vel altid - altså ikke på hvalen - men på det område, som hvalen vil befinde sig i den kommende periode :-))

    Rigtig god tur til jer alle!

    Eva

    SvarSlet
  4. Hej Heidi og co.
    Rigtig god tur til jer.
    Kh. Moster Anette

    SvarSlet
  5. Gid man da lige kunne tage på hval-safari ved den spanske kyst. Er sikker på det ville give mange uforglemmelige oplevelser. Rigtig god tur til jer alle.
    Knus fra Vivian

    SvarSlet
  6. Ja, det er dagens griner når man lige skal snuse til "tantes tanker"

    Gad vide hvordan "hvalen" befinder sig i øjeblikket. Jeg har hørt at hvaler også kan blive solskoldet.
    Vi ses snart - med eller uden pukkel.

    Hende fra Vildbjerg

    SvarSlet