søndag den 26. juli 2009

Med hæklenål og tråd

Jeg er en absolut ikke-krea, når det kommer til håndarbejde. Har godt nok gået til syning i ungdomsskolen da jeg var 15, men det blev ikke til meget mere end et bogomslag, et par blomstrede bukser og en habitjakke. Siden dengang har min kreativitet rakt til et par forhæng og oplægning af bukser.

Nu er jeg imidlertid blevet stormende forelsket i dette tæppe:


Er sikker på at det vil klæde den "vogn", af en eller anden slags, som mit kommende barn skal have. Derfor har jeg besluttet mig for at lære at hækle. Man kan ligeså godt slå et stort brød op, når nu man skal i gang, og derfor et det mit mål at hækleriet skal ende med et tæppe som dette!

Derfor hører jeg gerne fra nogen, som kan hjælpe mig i gang. Gode råd af alle slags modtages med kyshånd!

Lad høre!

lørdag den 25. juli 2009

14 skønne dage





Sommer for mig er lig med 14 dage i Skiveren! De 14 dage er nu forbi og vi er hjemme i Silkeborg igen! Det var endnu en gang med tårerne ned af kinderne jeg kørte derfra - ja selv da jeg afleverede nøglerne på turistbureauet måtte jeg vande høns! Pinligt - men sådan er jeg jo...(Altså ikke pinlig, men en tuder ;-) )

Der er reserveret 14 dage igen næste år - 14 dage til bare at være. Jeg glæder mig allerede!

onsdag den 22. juli 2009

Jungletrommer

Jeg havde egentlig skrevet, at jeg ikke ville beskæftige mig med adoption på sommerbloggen, men nu kan jeg alligevel ikke lade være.

Der er jungletrommer i gang - mange endda, der alle siger det samme. Trommerne fortæller, at det rykker rigtig hurtigt på ventelisten i Colombia. Så hurtigt at vi, hvis man - trods det at man er en tykhudet elefant - vælger at tro på rygterne, skulle være rykket ca 100 pladser på 4 måneder.

Det er svært, dejligt, forvirrende, anstrengende,godt, spændende og indimellem absolut uudholdeligt at leve i uvished om, hvornår der indfinder sig en lille Colombus her hos os. For hver dag der går, kommer vi en dag nærmere - vi ved dagen kommer. Forhåbentlig går der ikke et år endnu:-)

Stilhed

Der har været stille på sommerbloggen den sidste uges tid. Det er ikke med vilje, men jeg har dels været forstyrret af overmådeligt godt selskab og dels har her været tekniske vanskeligheder.

Jeg er er endnu har det godt - hvem ville ikke have det, når man er omgivet af mennesker man holder af. Bruger dagene på hygge, leg, god mad og nærvær. Når man så tilmed får at vide, at ham her (som jeg synes er lidt småsej) synes man har en lækker røv, hvad mere kan man så ønske sig? ( Det var godt nok i en drøm, men det tæller vel også?)


torsdag den 16. juli 2009

Lykken er...

...at holde fast i "dagens gode..." tradition.

Vi holder igen, igen, igen, igen, igen ferie i Skiveren sammen med en god del af familien. Søster, mor, moster og kusine mødes år efter år i uge 29 og 30 i det nordjyske. Det er hygge, samvær, nærvær og afslapning når det er allerbedst! Ingen sommer uden Skiveren.

En del af traditionen er en pigetur til Frederikshavn. Her shoppes, spises og snakkes - både dybt og overfladisk. Idag har vi været på denne tur. En dejlig, dejlig dag hvor nogle fik lettet hjertet, andre shoppet så kreditkortet glødede. Det hele i en stor pærevælling - og helt som det skulle være!

Dagens gode...billeder fra Skiveren!

Familiehygge på stranden i Skiveren
Kusiner der elsker hinanden og leger dagen lang!
Smukke Frederik.
Smukke Andrea.
Vandhunden.
Mor og Tulle
Fætter Sofus smiler til moster.

onsdag den 15. juli 2009

Man skal holde det man lover...

...men med en særdeles ustabil netforbindelse, der vel nærmest kan betegnes som ikke eksisterende, går det ikke så godt med sommerbloggen. Håber meget problemet er fikset imorgen - jeg har et par skønne billeder, jeg gerne vil vise jer!

søndag den 12. juli 2009

I'm not a country girl!

Det er vist de fleste bekendt, at jeg trives bedst i byen. Jeg kan ikke lide dyr, ikke tåle græs og den der natur, siger mig ikke det helt store. Jo vel - jeg kan da godt lide en god solnedgang og går da også gerne en tur, men at leve på landet er mig lige så fjern, som en tur til månen.

I går befandt jeg mig så pludselig i noget af det mest "naturlige" man kan finde i Danmark - Mandø. En lille ø i Vadehavet, som i den grad er styret af den der natur, Man bestemmer ikke selv, hvornår man kan komme til og fra øen - ja man risikerer lige frem at blive "fanget" der i flere dage, hvis vejret ikke arter sig. Alene tanken kan virke klaustrofobisk på mig. Der er ikke plads til en impulsiv shoppetur, man smutter ikke lige på café til brunch eller henter aftensmaden på Mac D (det gør vi selvfølgelig heller aldrig - det er jo hverken fedtfattigt eller økologisk)

Det var ikke helt frivilligt jeg tog dertil, og jeg må også erkende, at min skepsis var stor over at skulle tilbringe bare 6 timer derovre, men hvad gør man ikke for familiefreden ;-) At turen så ovenikøbet ville byde på en 3 timer lang traktortur til en sandbanke, gjorde ikke min skepsis mindre. Begejstringen var svær at finde frem - men igen familiefreden skulle plejes.

Og hvordan gik det så?
Jo jeg fik mine fordomme bekræftet. I'm not a country girl og jeg kunne på absolut ingen måder forestille mig at leve på en ø i Vadehavet.
MEN jeg må samtidig sige, at jeg nu også til fulde forstår den fascination, som jeg ved mange har for stedet! Det er et rigtig dejligt sted og uden tvivl et af det mest afstressende steder man kan befinde sig i Danmark. Naturen er storslået, befolkningen helt sin egen og der er en ganske særlig stemning på Mandø. Sandbanken var smuk og overraskende med sæl-liv i massevis.

Jeg troede indtil i går, at jeg skulle besøge Mandø for første og eneste gang i mit liv. "Dagens gode.." var at jeg blev klogere og helt sikkert skal tilbage - i hvert fald for en dags tid ;-)

fredag den 10. juli 2009

Dagens gode...

... er at sommerbloggeren ikke har tid til at blogge idag. Der pakkes og ordnes til de kommende ugers tur ud i det ganske, danske sommerland. I'll be back!

Og til evt. ubudne gæster: Her er logerende - både i form af tissemyrer, løver, vampyrer og kusiner!!

torsdag den 9. juli 2009

At tisse med stråle

Victor- hunden er "dagens gode..."

Da vi ventede på at få børn, fik vi Victor-hunden som fornøjelse i ventetiden. En skøn, glad, legesyg og helt igennem godmodig hund, der ikke har givet os mange bekymringer i de forgangne 9 1/2 år. Sådan har det imidlertid ikke været de seneste 14 dage.

Forrige fredag måtte Victor-hunden til vagt-dyrlægen sent om aftenen for at få tømt sin blære. Urinvejene var blokeret af en sten, der den efterfølgende mandag forsøgtes opereret væk. Desværre kunne dyrlægen ikke gøre noget for ham - stenen ville ikke rokke sig ud af stedet. Victor-hunden blev ordineret specialkost, som eneste håb. Vi fik at vide, at vi skulle indstille os på, at det ikke ville hjælpe ham, men det skulle dog have forsøget. Kunne han bare tisse nogle få dråber af gangen i de par måneder det ville tage, før foderet evt. ville hjælpe ham, var der håb.

I dagene der fulgte så man mig kravle rundt på alle 4 sammen med hunden, for at tælle de dråber der kom ud, så vi kunne vurdere om blæren holdt eller ville sprænges. Kønt syn!

I går skete miraklet så: Hunden tissede med stråle!!! Allerede efter små 2 uger, har foderet haft sin virkning - og den hund vi troede, vi skulle tage afsked med, da den var mere end 24 timer om at vågne af narkosen, er igen sig selv - og jeg, som hundemor, går jublende omkring i gader og stræder, hver gang hunden slår en streg!

Mor elsker Victor-hunden!

onsdag den 8. juli 2009

Pasta pepperoni

"Dagens gode" er dagens aftenmåltid, der bestod af en skøn, nem pastaret!

Man tager: bacon, pepperoni, hvidløg, løg, konc. tomatpuré, fl. tomater, fløde, basilikum, chili, brun farin og balsamico.

Kød brunes, 2 x løg og 2 x tomater + fløde tilsættes. 1 ss farin, 1 ss balsamico, basilkum og chili røres i. Lad det simre i 10 minutter, mens pastaen koges.

Det hele blandes sammen og spises med et drys friskrevet parmesan, godt brød og evt. tomatsalat. Nu ville jeg så gerne have vist et billede af retten, men der er desværre ikke mere tilbage ;-)

Velbekomme!

tirsdag den 7. juli 2009

På gensyn

Venskaber opstår nogle gange, når man mindst venter det. "Dagens gode..." handler om et venskab, der opstod pga en brækket finger.

Fingeren medførte, at et par fra det store udland søgte nye udfordringer i Danmark. En af disse udfordringer var det danske sprog og det var her jeg kom ind i billedet. Snart brugte vi tid på meget andet end de danske gloser - et venskab udviklede sig. I løbet af de sidste 4 år har vi delt stort og småt. Vi har grinet, vi har grædt - været hinandens fortrolige. Delt historier - både de gode og de mindre gode og fået et indblik i hinandens baggrunde og familieliv. Set et nyt liv komme til og trøstet, da der skulle siges farvel til et andet.

Nu er tiden så kommet til at sige på gensyn. Der søges atter nye græsgange og denne gang udenfor Danmarks grænser. Jeg har idag sagt på gensyn til den lille familie, der nu tæller 3 personer. Det var tungt og tårevædet, men også dejligt at få lov at nyde deres selskab endnu engang. Vi skal ses igen - det er jeg sikker på. Men hold op, hvor vil jeg savne den tætte kontakt og de gode samtaler, hvor svarene nogle gange læses ved et blik i hinandens øjne.

So long sweethearts!

mandag den 6. juli 2009

Sommerbloggen

Jeg vil i den kommende tid forsøge mig med at sommerblogge over emnet "Dagens gode...". Jeg håber at få skrevet et lille indlæg dagligt med fokus på en god oplevelse - let fordøjeligt og uden en masse fokus på adoption.

Dagens gode er idag en genfundet energi, som var længe ventet. Høfeber, ventestress og lettere udbrændthed er efter en uges ferie forsvundet som dug for solen. Energien førte til en større oprydning og ommøblering på børnenes værelser! Skabene bugnede at alt for meget tøj, der enten var for småt eller aldrig blev brugt. Det er altsammen væk nu og tøjet ligger i sirlige stakke. (Gad vide hvorlænge det holder?) Belønningen udover overskuelighed og en masse tøj til genbrug, var en tur til Ikea efter en ny kommode til Frederik og stole til den nye terrasse. Se bare her: