torsdag den 30. juni 2011

Røverkøb!!

En adoptionsbekendt satte fornylig 7 biler fra Bruder til salg på Facebook. 300 kr skulle hun have for alle 7, det er hvad en bil normalt koster. Idag har jeg så været i Skødstrup efter bilerne.

Tror I de vakte lykke?




















Det er ikke meningen, han skal have dem allesammen nu, men nu får han lige lov at kigge på dem en dags tid, inden nogle af dem gemmes lidt væk.

Vi bliver nok nødt til at bygge til ;-)

- Posted using BlogPress from my iPhone

tirsdag den 28. juni 2011

Søvn, sandkasse, spand og sansegynge

Mens den store(!) sov middagssøvn hyggede jeg med de 2 yngste i haven.
Halvanden time blev brugt på afslapning i sansegyngen, leg i  sandkassen og med en spand på hovedet.

Det er dage som denne, der får mavepinen til at forsvinde.








lørdag den 25. juni 2011

torsdag den 23. juni 2011

Det er det man får ondt i maven af!

Det er Sankt Hans og mine store børn, vil selvfølgelig gerne se bål. Vi prøver med et tidligt bål hos moster, men det er aflyst, så vi spiser en is og triller hjem, da Malthes sengetid ikke kan strækkes længere. Regnen siler ned, men ungerne vil gerne om i "Dalen",  hvor kvarterets store Sankt Hans-arrangement finder sted. Efter lidt overvejelser frem og tilbage, får de lov at gå over for at se bålet blive tændt 10 minutter senere og skal så gå hjem efter et kvarter.

10 minutter senere ringer telefonen. En klassekammerats mor ringer og spørger, om hun må tage Andrea med i fakkeltog? Børn under 8 skal ledsages af en voksen og de er jo alene....! Det må hun selvfølgelig! Om de også må få en slikpose, for der er boder der omme? Det må de selvfølgelig også, hvis hun vil lægge ud, for ungerne har selvfølgelig ikke fået penge med...!

For helvede hvor gør det ondt ikke at kunne tage med dem. Og sådan sker det gang på gang for tiden, at jeg ikke kan være til stede, når der sker noget. Men jeg kan jo ikke være to/tre steder på en gang og Henrik sidder stadig på jobbet! Jeg synes jeg svigter, hvis ikke den ene så den anden! Ville ønske jeg i en periode som denne, hvor jeg er "enlig" mor, kunne splitte mig op i flere dele!

Jeg har haft ondt i maven den sidste uges tid - min krops måde at fortælle mig, at nu er det ved at være tid til at sætte bremsen i. Dårlig søvn, travlhed og bekymringer tærer på overskuddet, når man samtidig gerne vil være nærværende overfor sine børn.

Nåh ja, jeg glemte også at sende en bamse med Andrea i skole i mandags, så hun som den eneste ikke havde en med til Læsefidusens fødselsdag.... Og da hun flækkede kinden forleden, var jeg til fodbold med Frederik, så Onkel Karsten måtte trøste indtil mor var tilbage, og så måtte Malthe efterlades hos farfar i et selskab af ellers fremmede, for at jeg kunne tage på skadestuen med hende....

En mors dilemma...

(Dette er ikke en "sviner" til gemalen! Vi er fælles om det her, og som selvstændig er der bare perioder, hvor man er mere væk end andre, så fuld opbakning til ham!)

tirsdag den 21. juni 2011

Inkompetence i 3. potens!

Malthe var til børnelæge idag. Henvist pga gentagne sygdomsforløb og deraf ringe vækst. Vi havde set frem til besøget, omend han har været rask og i markant trivsel de sidst 5-6 uger.

Nøøøj, hvor blev jeg skuffet. Og vred!

Jeg citerer:
"Nej, du må sige til ham, at han selv må sidde og lege på gulvet, mens vi taler sammen"
"I skal til at sætte nogle grænser for ham. Han er 2 år og bliver først rigtig tryg, når I sætter grænser!"
"Der er jo ingen tvivl om, at så snart I er kommet til Danmark med ham, så har han været klar over, at I er hans forældre"
"Han skal sove på sit eget værelse og i sin egen seng. Det der med at børn sover ved deres forældre er noget rod"

Hvem kender ikke til, at et barn bliver urolig, når det er et nyt sted og mærker at mors opmærksomhed er rettet mod en anden?
Grænser ? Vi laver sgu da ikke andet!
Tilknytningen - den klarer vi da bare over en nat!

Behøver jeg at sige, at vi ikke har tænkt os at komme til kontrolvejning om 3 måneder????

mandag den 20. juni 2011

Åben bøn

"Kære Vorherre!


Jeg er sikker på, at der nok er en dybere mening med det du gør, og synes da også jeg har strakt mig langt for at acceptere, men nu synes jeg altså det er ved at være tid til, at den søvnforbandelse, der er lagt ned over mit liv, ophæves. Jeg har sådan brug for at få noget sammenhængende søvn om natten. Bare 3-4 timer!


Kan du ikke sende nogle græshopper eller en uge med heldagsregn i stedet? Mit overskud forsvinder mere og mere, og jeg gider altså ikke være en sur mor og kone. Hylder næstekærlighed, men den er så svær at finde for mig lige nu, når jeg vækkes 4-5 gange om natten.


Er der noget jeg skal gøre for at min bøn bliver hørt? Hvis jeg nu holder op med at bande? (Ved godt jeg har lovet det før, men jeg lover at gøre alvor af det nu!) Jeg kan også godt holde op med at drikke alkohol, bare du ikke tager colaen fra mig!


Jeg håber du vil tænke på mig og vise mig lidt forståelse!


Amen!"

P.S.
Undskylder hvis nogen finder dette blasfemisk!


P.P.S.
Gode råd og kærlig omsorg modtages med  glæde og grådlabilitet!

tirsdag den 14. juni 2011

Dagens lektie!

Lad være at tro, at du kan multitaske, når du ikke får din nattesøvn!

Resultat:


Forkullede fiskefrikadeller!!

(som blev erstattet med pizza)

- using BlogPress from my iPhone

lørdag den 11. juni 2011

Bare kald mig stalker!

Så så man lige en fed, hvid kvinde fise afsted langs åen, for at jagte en flok unge mænd i shorts! Mænd så unge, at hun kunne have været mor til dem!

"Photo? Photo? Por favor?"
Alle hæmninger blev smidt - den eneste der var genert og flov var sønnike, der forsøgte at gemme sig bag sin mor, da hun hev kameraet op af tasken og på sit bedste skraldespanske bad om lov til at fotografere de unge mænd.

Det lykkedes at få billeder - og autograf! - i kassen, og jeg er nu mor til verdens gladeste Frederik, der blev fotograferet med Bojan, Marta og De Gea + det løse.





(Hvis du ikke ved hvem jeg taler om, så er du ikke mor til en Barcelonafan!)


fredag den 10. juni 2011

Malthe-dag

1 år med Malthe!

Og hvilket år!
Fra en lille skræmt dreng, til en dreng der dag for dag viser mere og mere mod på livet. Malthe er en overlever, varm, humoristisk, charmerende, viljefast, tydelig i sit udtryk og helt sin egen!
Den skønneste dreng, der formår at holde sine forældre i gang både dag og nat. Det er hårdt indimellem, men vi gør det med glæde, for vi ser hvordan han vokser for hver dag.

Det allerførste møde med en lille bange dreng!

Hvad er det her dog for noget...?

Stakkels dreng....

Heldigvis kom der snart lidt mere liv i de øjne, der stadig fortæller alt.




Idag er blikket mere sikkert,

og frækt!


Vi er blevet begavet med verdens bedste Malthe!

Jeg har slet ikke ord til at beskrive mine følelser for ham! Tænk at man kan være så heldig hele 3 gange!!

torsdag den 9. juni 2011

Hvad en køretur, kan gøre for en dreng

Som jeg skrev forleden, så er Frederik GIGANTISK fan af Barcelonas fodboldhold.

I disse uger afholdes EM for U21-hold i Danmark, og det spanske U21hold bor og træner i Silkeborg. I aften var der så inviteret til "åben træning" noget Frederik har set frem til i dagevis. Han skulle afsted sammen med sin far og et par kammerater.

Da vi kom hjem i eftermiddag, fik vi så at vide at træningen var aflyst.
Hold op hvor blev han ked af det! Virkelig, virkelig skuffet! Jeg var klar til at lade ham blive hjemme fra skole imorgen, for sammen med mig at tage til idrætsdag på Atletiksstadion, i håbet om at han så kunne se dem gennem hækken.

Men det bliver heldigvis ikke nødvendig, for da den snu barnefader kom hjem, foreslog han, at Frederik og ham sammen kørte ned omkring hotellet, hvor holdet bor, i håbet om at få et glimt af en af spillerne.

Og hvad sker der så? Jo - en stor del af holdet kommer spadserende langs åen hen mod hotellet! Den lille smukke Frede-fyr, blev lige 2 meter højere! Benene rystede under ham, da de kom forbi og han fik nogle autografer! Han ved ikke af hvem, men pyt med det - for han er LYKKELIG! (Og det er moren så også! ;-) )

Jeg har netop været oppe hos ham, da han ikke kunne falde i søvn.

"Mor, tankerne kører bare sådan rundt i mit hoved. Først var jeg så ked af det, og nu er jeg bare så glad, så glad, at jeg slet ikke kan sove..."

Mit hjerte smelter.....

Tænk hvad en lille køretur, kan gøre for en lille dreng.

tirsdag den 7. juni 2011

En rejseberetning

Nå, men jeg var jo i København i weekenden. Og det var sjovt, dyrt, lærende, lækkert, smukt, svinet, dejligt, afslappende, hårdt og helt igennem skønt!

Vores bil

Vores hotel ;-)

Find verdens højst kvækkende frøer i parringsleg! Har ALDRIG hørt noget lignende!

Og så gav Holger kaffe på Kronborg,

inden dagen sluttede med kølige dråber

og sublim mad på Scarpetto i Grieffenfeldtsgade. 
Min nye yndlingsrestaurant,

hvor betjeningen var så god, at man måtte flirte lidt med den unge tjener ;-))

Næste dag besøgte vi Frede og Mary,

inden vi nød solen her,

og fortrød at vi have glemt solcremen, da vi sejlede her.

Hvorefter det var tid til verdens bedste burger, 
der smager meget bedre end den ser ud på dette billede!

Om aftenen besøgte vi Bakken, hvor vi så Cirkusrevyen. Der kommer jeg aldrig igen, med mindre jeg skulle få trang til mere revy! Bakken var en svinesti af rang og med fare for at lyde fordømmende, var der lidt for meget værtshus og "børn-pas-jer-selv" over det!

Lørdag gik turen (endelig) hjem igen. Selvom det var en dejlig tur, trak det i den grad at komme hjem til børnene og særlig Malthe, som ikke har undværet sin mor 2 nætter før. Det var heldigvis gået supergodt herhjemme, og der var heller ingen reaktioner fra Malthe på, at det havde været alt for hårdt, men farmand var her jo også.

Jeg er ikke tilhænger af, at man skal have gaver med hjem, når man har været væk nogle dage, men denne gang havde jeg lyst og købte lidt til børnene. Og bedømt på særlig Frederiks glæde, er det nok ikke sidste gang det sker, selvom det måske også hænger sammen med gavens karakter:
En Barcelona udebanetrøje. Drengen er fuldstændig skudt i Barca og kan på næsten autistisk vis remse spillere, trænere, trofæer mm op!


Da han gik i seng om aftenen hang trøjen ved siden af hans seng, så han kunne kigge på den, når han vågnede. Sødt!



Malthe var også begejstret for sin gave- i hvert fald formåede han at holde fast i bolden, mens han hyggede med sin "gaggi"(sutteflaske)

Der var en der var træt, da fruen kom hjem! 
(Måske ikke det mest charmerende perspektiv at fotografere ham i!!)

Og således slutter en rejseberetning i billeder og lidt ord. Den var måske nok mest interessant, hvis man var der selv! ;-)








fredag den 3. juni 2011

Note

to my self:
Husk solcreme!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag den 1. juni 2011

Copenhagen here I come!

En del af Kr. Himmelfartsferien skal bruges i København med søster, mor og far.
Afslapning og sol. Søvn og kultur, både af den finere og mindre fine slags. Og mon ikke også der får sneget sig en lillebitte smule shopping ind ;-)

Jeg glæder mig og trænger til at få rystet hovedet, der den seneste tid har været fyldt af alt for mange bekymringer. 

Udfordringen i af være væk fra børnene og særlig mindstemanden, der for første gang skal undvære sin mor 2 nætter, taler vi ikke om ;-)) Faren er her jo, så mon ikke det går.