fredag den 31. december 2010

Godt nytår!

Det startede så skidt, men endte så godt!

Jeg mærker fra dag til dag, at der kommer mere og mere ro i mit sind, at vi "lander" som en familie 5 og har fundet vores ståsted. På det personlige plan, har jeg stadig nogle overvejelser om, hvad fremtiden skal bringe, men vigtigst er familielivet og derfor er det ikke tid til de store ændringer her og nu.

Jeg ser med glæde frem mod 2011, hvor jeg håber den opadgående formkurve fortsætter.



P.S. Hvis du vil se et lækkert nytårsoutfit, så hold øje med siden her! Outfittet bliver vist frem sidst på eftermiddagen ;-))

mandag den 27. december 2010

Frikort

Jeg har for mange år siden aftalt med gemalen, at jeg har frikort til 3 mænd! De 2 er navngivne, den sidste min hemmelighed ;-) Frikortet betyder, at hvis jeg kan score en af disse mænd, så er der frit slag for en aften!!

Til sommer skal jeg møde en af disse mænd. Jeg er nemlig - af gemalen! - blevet foræret en billet til Take That-koncerten i Parken til sommer og her er Robbie jo med!

Robbie der har været på re-hab adskillige gange. Robbie der har siddet i en amerikansk ørken i dagevis og kigget efter ufoer!. Robbie der indimellem har opført sig som et lille barn, der skulle have hjælp til alt. Robbie der viste røv i Tivoli. Ynkelig måske, men også den Robbie der i den grad tryllebandt mig og 47000 andre da han sidst optrådte i Danmark. Charmetrolden, gavflaben, sangeren, danseren og entertaineren med det skønneste og frækkeste blik i øjnene!






F*** hvor jeg glæder mig!!

P.S. Gemalen har selvfølgelig også sine frikort til nogle ligeså uopnåelige "flammer"! ;-))

Glædelig bagjul

Tiden fløj afsted i dagene op til jul. Vi skulle 12 mand herhjemme juleaften, til julefrokost 1. juledag med medbragt mad og have 18 mand i huset igen 2. juledag, så der var nok at se til de sidste par dage op til jul.
Men hvilken jul vi har haft. Så hyggelig, afslappet og helt igennem skøn ikke mindst når jeg mindes julen sidste år. Hold op hvor har jeg nydt at have overskud til at nyde børnene og alle de mennesker vi har været sammen med. ALDRIG mere skal jeg have det som sidste jul. ALDRIG!

Dagene har været lidt udfordrende for Malthe. Han har det stadigt svært med for mange mennesker, så vi har skærmet ham på bedste vis. 1. juledag tog jeg hjem med ham efter et par timer, og de øvrige dage har han brugt en del tid i vores arme indtil han var klar til at tulle omkring. Vi har også talt med ham om, at de "ikke tager ham", "at han skal blive hos os" og "at de går igen". Det er som om det giver ham lidt ro, når vi siger det. Vi synes det er et sundhedstegn, at han er kritisk og tilbageholdende, når han er sammen med mennesker han ikke ser tit. Hellere det end den udfarende ukritiske adfærd, vi så i starten af vores tid sammen.

Frederik og Andrea har nydt julen - de elsker begge selskabelighed. Desværre har Andrea brugt de sidste 2 dage i sengen med feber og lidt opkast, men indtil da storhyggede hun sig. Frederik har i særdeleshed nydt al julemaden, så den står vist på lidt ekstra gåture og nogle gulerødder, når hverdagen starter igen. 

Denne uge er startet med udryddelse af jule dillerdalleret. Nu gider jeg ikke se mere på det! Send mig hellere nogle forårsblomster ;) Derudover skal vi et smuuu....t til Thy, inden vi lægger hus til årets nytårsgilde i gode venners lag på fredag.

Med dette billede af det smukkeste juletræ, ønskes I alle en glædelig bagjul.

tirsdag den 21. december 2010

"Juledemens"?

Julekortene er afsendt fulde af stave og trykfejl!
Dansklæreren er åbenbart så meget på barsel eller ramt af juledemens, at hun hverken kan stave eller læse korrektur. (De sidsde gør sej desvære gælene de mesdæ af åred, når de kåmmer tel ejne texder).

Derudover lider jeg af demensbulimi - æder og æder, men glemmer at kaste op!

Og hvor er juletræsfoden? Og gaven til mor?

Hvordan skal det ikke ende? Mon juleaften bliver uden kartofler og and??

Nå, men egentlig ville jeg have postet julekortet her i stedet for at skrive dette indlæg, men nu da jeg har fundet alle fejlene, så får I det ikke at se. Men ungerne skal I ikke snydes for:


lørdag den 18. december 2010

Årets julekort???

Man tager 3 børn heriblandt en udbryderkonge, gråd, grin, håndtegn og en bunke frækhed. 385 billeder senere ser resultatet sådan ud:






lørdag den 11. december 2010

Den 11. december 2009

- revnede ballonen med et ordentlig brag!

For præcis et år siden fandt jeg pludselig mig selv grædende i en butik. Min søster stod i prøverummet og kiggede uforstående, da jeg stak hovedet ind og meddelte, at jeg var nødt til at køre hjem. Jeg fik mig kæmpet ned at gågaden og om til bilen uden, at alt for mange studsede over, hvad der mon var galt. I bilen slap jeg min hulken fri og ringede til Henrik. Jeg så mig på ingen måde i stand til at hente børnene, så jeg bad ham køre hjem. Han kunne godt høre den var helt gal og kørte straks hjem. Hjemme ringede jeg til min mor, der bad mig om straks at sygemelde mig. En stor overvindelse, men omvendt havde jeg ikke tidligere oplevet det jeg stod i netop da og var lidt forskrækket, så jeg valgte at parere ordre og ringede til min leder. Her blev jeg mødt med forståelse og blev sygemeldt.

Forud var gået et efterår, hvor jeg var blevet dårligere og dårligere. Jeg så det ikke klart dengang, men nu står det lysende klart får mig, og jeg kan få det helt dårligt over, hvor skidt jeg egentlig havde det. Manglende søvn, spændinger i hele kroppen, manglende overskud, sovende fornemmelse i arme og ben, en sitrende fornemmelse i kroppen, som jeg nu ved var milde angstanfald.

Jeg havde konsulteret lægen med den sovende fornemmelse, men adspurgt om jeg var stresset, benægtede jeg. Det samme ved første seance hos fysioterapeuten. En PAS-konsulent havde, ved et arrangement i Adoption & Samfund, hvor vi havde givet et oplæg om ventekuller, klart tilkendegivet, at en lange ventetid på barn var en stressfaktor ud over det sædvanlige. Her tilkendegav jeg også, at jeg havde styr på det vha en humoristisk distance. Disse små prik endte med at jeg begyndte at mærke efter hvordan jeg egentlig havde det og så var det, at det hele pludselig revnede.

Den kommende tid stod den på søvn 3 - 4 gange om dagen, fysioterapi, psykologsamtaler og ro, ro, ro. Jeg fik heldigvis - i forhold til mange andre - slået bremsen i inden jeg røg helt ud over kanten (selvom det ikke føltes sådan på det tidspunkt) og efter 5 uger var jeg tilbage på arbejde.

Det var grumt og det var grimt mens det stod på, men der har også medvirket til, at jeg har fået nogle teknikker til at registrere og afhjælpe, hvis jeg mærker, at der igen er uro i kroppen. Uroen kommer især hvis jeg ikke får søvn nok. Efter jeg var raskmeldt og frem til vi fik Malthe, blev min søvn rigtig god.
Men nu er den selvfølgelig afbrudt mange gange igen og der er også indimellem nætter, hvor jeg er vågen med Malthe et par timer. Står det på nogle dage i træk, kan jeg mærke at jeg "får uro"- og derfor prioriterer jeg mine dage benhårdt. Jeg SKAL sove middagssøvn hver dag, sålænge børnene ikke sover igennem om natten!

Jeg har det godt idag, har meget mere ro indeni og det er en kæmpe lettelse at tiden på venteliste er slut. Jeg har lært meget af forløbet, om mig selv og hvad jeg kan holde til. Selvom jeg idag føler mig 100% rask, så vil en lidt lavere stresstærskel efter manglende søvn, nok altid var et "levn" fra nedturen.

fredag den 10. december 2010

Tunnelmiraklet

Malthe er for alvor begyndt at lege alene. Idag fandt vi for første gang Brio togbanen frem. Den skal nok blive et hit. Se bare her:



mandag den 6. december 2010

"Ba-bit"

Min søn er en lømmel! Altså ikke Bølle-Frederik - men Banditten Malthe eller "ba-bit" som han selv siger.

Han tæver andre børn, hvis han kan komme til det. Skubber og rykker i hår! Meget frustrerende for forældrene og jeg undskylder på forhånd for alle de knubs han uddeler! Vi arbejder på "tilretningen"!!

Samtlige stole ved spisebordet ligger ned, for ellers sidder han oppe på bordet og kaster med kuglerne i juledekorationen. Han kravler op af badekarret konstant - når han er i bad altså! Han rykker ledninger ud af væggen, skiller husets spillemaskiner ad i atomer. Løber dagligt en tur med toiletbørsten, vasker hænder i toilettet, roder i skraldespanden, tømmer krus og tallerkenens indhold ud på bord eller gulv, trommer knytnæveslag ned i computerne. Kort sagt han er over alt og i alt og han gør konsekvent alt det han ved han ikke må, med det resultat at jeg er ved at rykke håret af mig selv i fortvivlelse. (Måske er det derfor han rykker i hår??? ;-)  )

Han kender godt ordet nej og forstår til en vis grad også betydningen af det, men han er bare så fræk og prøver i den grad sine forældre af - i særdeleshed sin mor! Når man siger nej, giver han 9 ud af 10 gange én det drilske, frække og meget charmerende blik, og så skynder han sige lige at gøre det igen. Skiderik! 1 ud af 10 gange får man selv en på snotten, når man beder ham lade være!

Det er så tydeligt, at han prøver os af. Han er godt på vej i sin tilknytning og skal nu lige være sikker på, at vi også vil ham, også når han laver ballade. Det vil vi selvfølgelig, men det tærrer godt nok på de få hår der er tilbage, som endnu ikke ér grå!

Det værste er næsten, når han også vil holde fest om natten. Han er nogle gange vågen i 2 timer, hvor han kæler, kysser, pludrer charmer og synger, så det ikke er til at stå for. Iflg PAS-konsulenten er det et godt tegn - der viser at han er ved at finde ud af, at vi der for alvor og altid, og derfor vil han os gerne døgnet rundt. Dejligt selvfølgelig, men fandme også hårdt!!

Heldigvis er han god til at sove middagssøvn, når bare han får lov at sove i sin seng, med sin flaske - som han bruger som sut - og mors tørklæde til at nusse med.  Når han sover, sover mor også!

torsdag den 2. december 2010

Bølle?

Frederiks højt elskede Moster Sanne, har altid sagt at han ligner Bølle-bamsen, som vi havde som barn.
Døm selv:



(Beklager den ringe billedkvalitet)

9 år

Tillykke smukke Frederik og TAK for dig!