tirsdag den 30. november 2010

En fæl forskrækkelse

I går faldt Malthe mens han havde et stykke riskiks i hånden - og munden. Han slog sig, græd og fik kiksen galt i halsen. Han hostede og hakkede, men skidtet sad fast, så jeg måtte både have ham på hovedet, banke ham på ryggen og have fingeren i halsen på ham, inden han igen trak vejret normalt.

Han græd selvfølgelig mens det stod på og nåede også at blive blå/rød i hovedet. Jeg nåede at tænke, at hvis ikke dette er ovre inden 20 sekunder, så ringer til 112. Nåede også at tænke, at ambulancerene rykker ud kun en kilometer herfra, så om ikke andet så kunne de forhåbentlig redde ham.

De 2 store græd og jeg må indrømme, at jeg også var ved at blive lidt nervøs og småtudede. Heldigvis kom der ret hurtigt derefter hul igennem, og han kunne trøstes færdig og alle beroliges. Andrea kiggede efterfølgende på mig med rædsel i øjnene og sagde: "Mor, jeg troede Malthe skulle dø!"

Da vi var kommet os lidt, fortsatte dagen sin vante gang og jeg tænkte ikke mere over episoden, før jeg idag sad i venteværelset hos lægen, og fik øje på nogle blodudtrækninger omkring øjnene på Malthe.
Mit hjerte gav et hop, og jeg nåede både at tænke på meningitis og på hvornår han kunne være faldet og have slået sig sådan. Nåede sågar at tænke; "bare ikke lægen tror jeg har slået ham!", inden jeg kom i tanke om episoden igår.

Inde hos lægen viste jeg hende straks de røde pletter, og hun reagerede prompte med spørgsmål om feber og almen tilstand - også hun tænkte meningitis. Da jeg fortalte hende om gårsdagens hændelse, blev hun mere rolig, undersøgte ham videre og konkluderede, at det "bare" var et resultat af at han havde været ved at blive kvalt! Vi fik det snakket godt igennem, og hun fortalte at jeg havde handlet rigtigt, da jeg forsøgte at hjælpe ham, men jeg var sgu lidt rystet da jeg gik derfra. Måtte lige småtude lidt, da jeg ringede og fortalte det til Henrik...

Han er heldigvis helt frisk og ligger nu og sover skønhedssøvn her ved siden af mig.



P.S. Øre-tjekket,  som var det egentlig mål for lægebesøget, gik fint.

mandag den 29. november 2010

Stræknylon og plateau

Jeg må indrømme at jeg er lidt at en ABBA-maniac.

Jeg har set Mamma Mia-filmen utallige gange og musicalen på engelsk og nu også på dansk. Var lidt spændt på, hvordan den ville være med danske tekster, men det var faktisk okay. Anne Linnets oversættelser, er i hvert fald markant bedre end oversættelserne i filmen. Vi nød forestillingen og gik derfra med lyst til fest og dans - som altid når man ser den forrygende afslutning på musicalen.

Bedst af det hele var dog, at Silas Holst var med i opsættelsen i Tivoli. Hvis ikke det var fordi, at både han og jeg er til mænd, ville jeg have gjort en ihærdig indsats for, at han skulle få øje på mig nede på række 26. Han er så charmerende og en fantastisk dansker. Både min søster og jeg ikke havde øje for andet, når han var på scenen :o!  Måske man skulle melde sig til "De fede trin" og håbe på, at han var med som danselærer? For hold da helt k..., hvor ville jeg gerne have en svingom eller 900 med ham!


Apropos ABBA-mania, så drømmer jeg om at komme til en fest med ABBA som tema. Jeg ville elske at iklæde mig en heldragt i stræk-nylon og plateaustøvler! Kan du se det for dig??
Sig endelig til hvis du skal til sådan en fest og mangler godt selskab - så kommer jeg!!


torsdag den 25. november 2010

Snottet musical


Sådan ser jeg ud idag:
Snot i hele hovedet! 

Men jeg har ikke i sinde at overgive mig til sygdom, så der er indkøbt hostesaft, næsespray og halstabletter, for imorgen skal Andrea og jeg på pigetur til København med moster og Josefine.

Vi skal se Mamma Mia i Tivoli - nøøøj hvor vi glæder os!




Zzzzz


Kl. 11:04 
Malthe falder i søvn i bryggerset.


Kl. 13:55
Der soves igennem. Bemærk mors halstørklæde rundt om flasken.


Kl. 15:00
Der soves stadig - og tørklædet følger med.


Kl. 15:10
Øv - mor vækkede mig efter 4 timers søvn!


Kl. 15:20 
SÅ er jeg klar!

onsdag den 24. november 2010

Min egen ismand!

Jeg er sølle!

Har siden lørdag været angrebet af det største forkølelsessår - på spidsen af min tunge!

Er I klar over, hvor ondt det så gør at spise sødt? Salt? Surt? Sprødt?

Er I klar over, hvor mange gange ens tunge støder mod fortænderne i løbet af en time?

Er I klar over, hvor ondt det gør at snakke? (Ikke at jeg taler meget, men børnene skal jo have svar, når de spørger;-) )

Er I klar over, hvor åndssvag man ser ud, når man har tungen hængende ud af halsen for at køle den lidt af, i håbet om at det kan tage lidt af smerten?

Er I klar over, hvor meget man savler, når man er nødt til at sove med åben mund??

Er I klar over hvor sød min mand er??
Han har nu 3 - TRE - gange siden søndag hentet is på tanken, da det er det eneste føde, der ikke smerter at spise. (Aftenvagten på Statoil smiler efterhånden lidt skævt, når gemalen tropper op. Gad vide om han tror is = sex??? ;-)  )   


Jeg HAR spist 2 liter Ben & Jerrys "Chocolate Fudge Brownie" og er nu i gang med en "Raspberry Cheesecake" - fååååg den er god!

Der er intet der er så skidt, at det ikke er godt for noget ;-))

tirsdag den 23. november 2010

Efterlysning!

Jeg mangler min soulmate!

Sidst set den 14. november og der har siden da kun været sporadiske livstegn fra hende!

Hun er sød, blød, rød i hjertet og med lidt løse "flapper" hist og pist. Fødderne er enorme og kunne trænge til lidt pleje, men ellers er resten af kroppen i ok stand.

Hun er bosiddende i udkantsdanmark, men er ikke synlig mærket af det. Sproget er fortståeligt omend der indimellem er lidt "trykfejl".

Hvis nogen ser hende eller hører livstegn fra hende, må I endelig sige til, og lade hende vide at hun er elsket og savnet!

Hvis ikke dette giver resultat, kan det komme på tale at poste et billede eller to til brug for nærmere identifikation.

Man skal lægge ører til meget...

.... i det hellige moderskab.

I går var der gråd og tænders gnidslen i telefonen, da jeg for en gang skyld tillod mig ikke at være hjemme til at hente, kokkerere og putte.

I dag er jeg så blev skældt hæder og ære fra, fået at vide at jeg foretrak den ene frem for den anden og blevet kaldt en idiot. ( Ikke upåtalt selvfølgelig!)

Rart at vide at man er elsket! ;-))

tirsdag den 16. november 2010

Glemte lige...

...billedet af de 4 hvidhvaler:

Jeg har pissetravlt!

Min mor fylder 60 på lørdag og jeg mangler både at arrangere underholdning, skrive sang, bestille stripper, lave mad, vaske hår, lakere negle, købe gave m.m., så den lovede opfølgning fra vores ferie har ladet vente på sig.

Men kort fortalt så have vi en fantastisk dejlig ferie i skønne omgivelser og i skønt selskab. Konklusionen af forsøget med at flytte hvidhvaler til en fremmed habitat, må siges at være en succes. Batterierne var flade - meget flade - inden afgang. Faktisk så flade, at jeg en kort overgang frygtede at jeg var ved at blive stressramt igen. Men nu er de heldigvis fuldt opladede og klar til resten af 2010 :-) Hvaler og unger er tilbage i vante omgivelser, og det er heller ikke så ringe endda.

I får lidt billeder fra turen:







Har du lyst til at se mere, så kig forbi på facebook.

torsdag den 4. november 2010

Hvidhval

En hvidhval er mellemstor og tætbygget. Den har et meget bevægeligt hoved og læber der  kan fremkalde meget varierede lyde. Den er kendetegnet ved ikke at have nogen rygfinne, men derimod en vulst  (lille pukkel) på ryggen.

Hvidhvalen er et meget socialt dyr. Hannerne er ofte samlet i store flokke, mens hunnerne normalt samler sig i mindre flokke med deres unger.

Normalt lever hvidhvalen i de arktiske områder og ved Grønlands østkyst, men i den kommende tid vil den rent undtagelsesvis kunne ses under varmere himmelstrøg. En flok på 4 er udsendt til et område på Spaniens østkyst, hvorfra de skal udforske området. Flokken udmærker sig ved at deres unger har en særlig glød, der afviger en del fra de voksne hvalers.

Der kan forventes enkelte rapporter fra området og muligvis også billeddokumentation for hvorledes hvidhvalerne arter sig under sydligere himmelstrøg.






et mellemstor hval med meget bevægeligt hoved. Læberne kan formes på forskellig vis for at frembringe et righoldigt lydrepertoire. Der er ikke nogen rygfinne, men istedet en vulst midt på ryggen. Lufferne er ligeledes bevægelige og forkanten er tit opadbøjet
Voksne dyr er mellem 3 og 5 m lange og vejer mellem 400-1500 kg. Nyfødte er 1.5 –1.6 m lange med en vægt på ca. 80 kgTætbygget mellemstor hval med meget bevægeligt hoved. Læberne kan formes på forskellig vis for at frembringe et righoldigt lydrepertoire. Der er ikke nogen rygfinne, men istedet en vulst midt på ryggen. Lufferne er ligeledes bevægelige og forkanten er tit opadbøjet
Voksne dyr er mellem 3 og 5 m lange og vejer mellem 400-1500 kg. Nyfødte er 1.5 –1.6 m lange med en vægt på ca. 80 kg.