søndag den 31. oktober 2010

Status pt

Hystaden har forladt matriklen og ind er flyttet en mor der:

  • der har fået sovet, 
  • der været ude for sig selv i hyggeligt selskab med andre mødre, 
  • der har spist en halv marcipanroulade, 
  • der er blevet vokset, plukket og trimmet - man skal jo snart til sydens sol
  • der har indset nødvendigheden af at spise andet end sukker
  • der har overtalt manden til at afspadsere et par timer, så hun kan komme til frisør
  • der minder sig selv om ( og bliver mindet om - tak!) at "this too will pass"
  • der er taknemmelig over kommentarer og opbakning her og i andre fora. Tak!




onsdag den 27. oktober 2010

Eftertragtet hystade!

Jeg er ikke rart selskab i aften! Pissesur og hysterisk vil nogen mene - officielt kalder jeg det for træthed. Hvis sandheden skal frem, så er jeg en furie indeni lige nu - en hysteriramt, hysterisk hystade.

Da jeg "luftede lidt ud" for lidt siden, fik jeg at vide, at jeg jo ikke ligefrem selv havde lagt op til hyggesnak og kan man så forvente at få smil tilbage? Åbenbart ikke - så nu stikker jeg piben ind og belemrer bloggen istedet.

Jeg er så pissetræt af at servicere og stå til rådighed dag og nat. Særligt om natten er jeg eftertragtet! Vi ligger på kryds og tværs i sengen - og det skyldes altså ikke, at vi afprøver nye voksenlege! Der ligger børn over og under dynen. I mine arme, under mine arme, på mine arme. Op ad min ryg, på min ryg, vinkelret udfra min ryg. Der sparkes, skubbes, svedes, fryses, pakkes ind og pakkes ud. Vi sover, men hold op hvor er jeg vågen mange gange. Det går nok med det, for jeg får jo min middagssøvn, men derimod er min krop ved at eksplodere af spændinger i nakke, ryg og hofter. Jeg har ondt i hoved og røv.

Nå ja og så trænger jeg til sukker, men gemalen er på helsetrip og så er man jo nødt til at følge med. Og jeg trænger også til at få farvet hår, mine ben er hvide,  det regner, vi trænger til en ny regering, der skal fyres lærere på min skole, der sidder en edderkop på loftet i entréen, min datter har fået unødig skæld ud i sfoen, min bil er beskidt, det er Henriks iøvrigt også, jeg hader at smøre madpakker, min hud er tør, hvad skal der ske jobmæssigt i fremtiden, FCK er bagud, jeg har en rift på fingeren der svider, har hård hud på fødderne og måske en begyndende åreknude på læggen...

Hænger du på dette elendige indlæg endnu?

Jeg tror lige, jeg æder en pakke pålægschokolade, drikker en cola og tager et par panodil, så er ser verden nok bedre ud imorgen ;-)

fredag den 22. oktober 2010

Pelsning

I aftes indtog jeg, som så ofte før, aftensmaden iført en undertrøje. Man sveder sgu sådan når man laver mad og desuden, så fedter Malthe sin sidemand til når vi spiser. Det er nemmere at bare at vaske sine arme når man har spist end det er at skifte tøj!

Da jeg er færdig smækker jeg hænderne bag nakken og læner mig lidt tilbage. Dette medfører følgende udråb fra Frederik:

"Aaaaadddhhh mor!!! Du har armhulehår!!!!"

Så sidder man der i alt sin magt og vælde og bliver pillet fuldstænding ned af en 8 årig knægt med god stil. ( iflg ham selv)

Jeg indrømmer gerne, at det er et par uger siden jeg sidst er blevet pelset, men helt ærligt: Det er vinter og hvad er der egentlig galt med lidt naturlig kropsbehåring? Det har vel en funktion og varmer lidt ekstra her i kulden!

Og i øvrigt er det altså ikke nemt at nå den store pelsning, når man har halvandet minut til sit morgenbad, med mindre man vælger at stå op kl. kvart i kvalme for at bade inden gemalen kører på arbejde. Og det  vælger man altså ikke!!

Nå, men idag har jeg onkel Oliver på besøg, så han har kunnet holde øje med Malthe, mens jeg fik lidt mere tid i badet, så jeg kunne blive pelset. Det duer jo ikke med en søn, der i den grad foragter en og siger, at man også lugter af hvidløg under armene. Og så skulle det jo også nødigt ende sådan her:


Da jeg var færdig, spurgte jeg Frederik om han var tilfreds nu, hvortil han svarede: "Jeg synes altså du er gul og grøn under armene. Det ser åndsvagt ud. Se på mig - jeg er bare helt glat og brun!"

Møgunge! ;-))

tirsdag den 19. oktober 2010

Var der nogen der sagde hønsegård?

Så så man lige 25 kvinder sidder på en restaurant og kagle i 3 en halv time, mens de indtog noget god mad og vendte verdenssituationen.  Og midt i det hele sad selvfølgelig en stor oppustet hønemor til 3 og skræppede, som om hun blev betalt for det!

Det var samtale med en vis kvalitet - ikke noget med en lille fjer, der blev til høns. En kvalitet der opstår, når man er sammen med andre "høns", der forstår, selv har oplevet og som vil dele erfaringer.

Jeg har været til "Zonetræf" med 25 andre adoptanter fra netværket Adoptionzone. Kvalitetstid til mor her!

Update

Jeg skylder en opdatering på søvnproblemerne.


Med fare for at begå hybris, må jeg indrømme at det går godt! Løsningen på problemet blev, at Malthe i en periode sover til middag indenfor, for så kan jeg putte ham igen, når han vågner. Det kan jeg ikke når han sover i barnevognen. Så sætter ham sig op og vil ikke sove mere, selvom han på ingen måde er udsovet. Og det er uanset om jeg går, vugger, synger, giver flaske eller hvad pokker jeg prøver.

Han har de sidste par uger haft et stort behov for at vide hvor jeg var, og det er også kommet til udtryk i søvnen, hvor han er vågnet for at se om jeg stadig var der. Men ved at sidde hos ham til han sov igen, tale med ham og fortælle ham igen og igen, at jeg også er der, når han står op, så er det vendt og han sover nu fint igen uden at vågne hele tiden. Når der er gået en tid, hvor hans søvn har været stabil, skal han igen lære at sove i barnevognen, men lige nu skal han have lov til at finde sin gode søvn her indenfor.

mandag den 18. oktober 2010

Heeeey!

Havde sgu da forventet bare en lillebitte smule opbakning til forrige indlæg.

Men ikke-nikke-nej. Jeg siger tak for ingenting, og føler mig som en endnu værre mor ;-))

søndag den 17. oktober 2010

Ravnemor?

Er man en ravnemor, når man sender sine børn i SFO de to første dage af deres efterårsferie???

I såfald så er jeg. Hernik har ikke ferie, legekammeraterne er ikke hjemme, jeg har en mødregruppe der skal passes og som "enlig" mor er der en del begrænsinger i, hvad man kan foretage sig med Malthe som påhæng.

Jeg tror dog ikke ungerne lider nogen nød. (Det prøver jeg i hvert fald at bilde mig ind!) De har ferie igen i uge 45 og denne gang hele ugen og uden for landets grænser. Altså jeg ved jo godt, at det ikke er nødvendigt med den slags underholdning, for at have en god ferie, men jeg er nødt til at trække det faktum  frem, for ikke at blive ramt af dårlig samvittighed.

Måske skal jeg bare sige det lige ud: Hvis ikke de kommer afsted et par dage, så er der overhovedet ingen Heidi-tid hele ugen og erfaringen har vist, at det kan få fatale følger ;-))

tirsdag den 12. oktober 2010

10 minutter

- er en time for lidt!!

Inden jeg skriver mere, er det måske på sin plads lige at skrive, at jeg jo eeeeeeeeeeelsker ham der den yngste, der bor her i huset, over alt på jorden, og synes han er det megamegetmilliardmilionmest fantastiske lille menneskebarn, jeg længe har set.

MEN for h......, hvor er han dog også bare en lille snotbobbel lige nu! 10 minutter har han sovet her i eftermiddag. 10 minutter!!!

Jeg har jo lovet mig selv og alle andre ikke at lade mig gå på af det, men for helvede (nu er det ikke nok med prikker!!) man kan jo knap nok nå at skide i fred og ro på de 10 minutter!

Der er sikkert en eller anden dybere psykologisk grund til det, og den skal jeg selvfølgelig nok tage alvorligt, men derfor kan man jo godt her i et lille lukket forum - hvor der selvfølgelig ikke er nogen der sladrer til de sociale myndigheder -  få lov at lufte lidt ud på øverste etage og få afløb for sine frustrationer...



(Undskyld til jer, der venter barn og som vil give en milliard for at opleve dette - ved godt det ikke er helt fair at brokke sig. Håber I kan tilgive ;-) )

søndag den 10. oktober 2010

Diesel sparker røv!

Altså det er jo helt igennem plat, men også lidt sjovt, ikk'?


Waka Waka (This time for Malthe)

Kender du ikke det, at noget bestemt musik bringer minder frem fra en bestemt tid eller en særlig oplevelse?

Fx bliver jeg straks sendt tilbage til ungdomsklubben i Vildbjerg, når jeg hører OneTwo's "Billy boy", ligesom jeg er i gang med at male min og Henriks første fælles lejlighed, når jeg hører Thomas Helmig og er tilbage ved vores bryllup, når jeg hører "Love is all around."

Nu er der kommet en ny sang på listen, som helt sikkert i mange år fremover vil give minder til denne sommer:




Vi elsker alle sangen her i huset - selv yngstemand, der råber højt, når den er færdig på tv eller youtube og tydeligvis har lyst til at høre den igen.

Hvilken musik bringer minder frem hos dig?

Barselsliv # 4 - Sov mit barn

Mit sidste indlæg om barselslivet, bar præg af at jeg havde lidt svært ved at vænne mig til at gå herhjemme.

Nuvel, jeg har stort set nydt hvert sekund og bare tanken om at skulle på arbejde igen gør mig svedig, men den dybe nydelse, hvor jeg virkelig følte roen fandt mig, kom først til mig, da Malthe begyndte at sove en gang om dagen. Det har givet en struktur og dermed også en frihed, som passer mig som fod i hose!

Friheden midt på dagen, hvor barnet sover 2 - 3 timer, giver mulighed for noget Heidi-tid og en "morfar" der gør, at jeg er klar og beredt, når de store er hjemme kl 15 og den dermed står på lektielæsning, madlavning, leg, hygge, fritidsaktiviteter osv.

Derfor er det også noget af en bet for mig, at mindstebarnet nu pludselig har bestemt sig for, at det er med middagssøvn ikke rigtig er noget han gider praktisere. Han lægger sig pænt til at sove, men sover mindre og mindre - idag kun 40 minutter! Og det stresser mig!

Jeg kan mærke at jeg skal gøre mig umage, for at acceptere denne ændring. Der er jo heller ingen der siger den varer evigt. Men ovenpå sygdom - først hos Malthe og siden hos mig selv, så har jeg i den grad trængt til lidt ro midt på dagen og mulighed for at sove. Jeg har mærket nogle af de symptomer, jeg havde da jeg var sygemeldt sidste vinter - svært ved at falde i søvn og en sovende/stikkende fornemmelse i kroppen. Belært af vinterens erfaring, har jeg heldigvis fået brudt dette igen ved at bruge nogle af de teknikker jeg fik, og ikke mindst ved at tale med mig selv og gemalen om, hvad der foregår i mit hoved.

Det nytter ingenting at stresse over, at barnet ikke sover. Det falder han jo ikke i søvn af. Og når han i øvrigt er glad og godt tilpas (og for fræk!!) det meste af tiden, så skal det jo nok gå, at han i en periode igen sover 2 små lure i løbet af dagen, selvom det betyder bye-bye Heidi-tid.

fredag den 8. oktober 2010

Still alive

Gad vide om der stadig er nogen der kigger ind for at se om der er nyt herfra...? Jeg er her endnu og vender snarligt tilbage, men må indrømme at tiden lige nu løber lidt hurtigt for fru Sloth.
Stay tuned ;-)

fredag den 1. oktober 2010

Vær velkommen weekend

Så kom hun forbi igen, hende den sure k*lling der ikke formåede andet end at vrisse af manden, fordi han kom hjem 10 minutter senere end hun havde forestillet sig. Under påskud af, at det var synd for børnene skældte hun ud i 10 minutter over, at nu så børnene kun deres far i få minutter. (Og i de minutter skulle de så høre på deres sure mor)

Alt sammen i bund og grund fuldkommen latterligt og ligegyldigt, men i det øjeblik noget af det vigtigste i verden. Affødt at en uges sygdom med for lidt søvn til madammen, der så ovenikøbet var enlig mor nogle dage, et hus der ligner et bombet lokum, vasketøj der bugner sig op og en masse andre trivialiteter....

Nu er det heldigvis fredag. Musen har sovet formiddagslur i 3 timer, mor i halvanden. Her roder stadig, men om lidt er det weekend og så er der forhåbentlig 2 hænder mere til at muge ud og tørre røve, en mund mere til at svare på spørgsmål om 2.verdenskrig og 50 cent, og en at overlade ansvaret til en stund, så man kan få sig lidt alene tid eller bare en lille ekstra lur.

God weekend!